Ενημέρωση για τις θέσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στις 15-12-2014 είχαμε μια μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με 104 θέματα της ημερησίας διάταξης!

Όλη η αντιπολίτευση διαμαρτυρήθηκε για το πλήθος των θεμάτων, κάτι που δεν επιτρέπει στο Δημοτικό Συμβούλιο να ασχοληθεί  με την πρέπουσα προσοχή και σοβαρότητα.

proypofa2-580x435-300x225

Στα θέματα που συζητήθηκαν και στις τοποθετήσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης  κυριάρχησαν η παράταση της μίσθωσης για το «SEA PARK» , η υπογραφή νέας συνεργασίας με την ΜΚΟ «Άνοδος», το πρόγραμμα Πρόληψης Παιδικής Παχυσαρκίας «Παιδειατροφή» , προβλήματα και ελλείψεις  στις εγκαταστάσεις του γηπέδου «Αγγελόπουλος»,η μείωση στις μισθώσεις των κυλικείων σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  προβλήματα της καθημερινότητας, συνολική παρουσίαση του ιστορικού και των προβλημάτων του τοπικού παραρτήματος ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).

Αναλυτικά για τις  θέσεις  του επικεφαλής της παράταξης  ΡΑΚ  Π. ΦΑΛΗΡΟΥ  Κώστα Μερκουράκη, μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα της παράταξης στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.rak-pfalirou.gr

και για τους υπόλοιπους συνδυασμούς στις αντίστοιχες ιστοσελίδες τους.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Στα προβλήματα και την καθημερινότητα των πολιτών εστίασε στην προ ημερησίας παρέμβασή της η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Μαζί για το Φάληρο».

Ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Βασιλείου  επεσήμανε τις μαζικές διαμαρτυρίες κατοίκων τις μέρες και ώρες που πραγματοποιούνται λαϊκές αγορές, καθώς προκύπτουν σοβαρά προβλήματα με τα πάρκινγκ και τα οχήματα των εμπόρων.

Παράλληλα, ο κ. Βασιλείου μετέφερε τις διαμαρτυρίες των κατοίκων από την Αγία Βαρβάρα, όπου όπως είπε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και τα πεζοδρόμια είναι σε κακά χάλια και ενώ ο Δήμαρχος είχε δεσμευτεί σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ότι θα γίνουν επιδιορθώσεις και ανακατασκευές όπου απαιτείται, τίποτα δεν έχει γίνει.

Ο κ. Βασιλείου αναφέρθηκε ακόμα στη στενότητα του πεζοδρομίου και στη δυσκολία που συναντούν οι περαστικοί και κυρίως μητέρες με παιδικά καροτσάκια  στη γωνία των οδών Ζησιμοπούλου και Αγίας Τριάδας.

Ο Γιάννης Τριάντος επανέφερε το ζήτημα του θεσμού του Δημότη, γιατί ο κ.Δήμαρχος δεν εφαρμόζει το νόμο 3852/10 (Καλλικράτης)  και το θεσμό του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη έχει ως αρμοδιότητα να δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγομένων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του Δήμου και διαμεσολαβεί να επιλυθούν σχετικά προβλήματα.

Ενώ ο νόμος ορίζει ότι εντός διμήνου από την εγκατάσταση της Δημοτικής Αρχής πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη, ο Δήμαρχος επειδή δεν θέλει να υπάρχει ο θεσμός γιατί φοβάται ότι ως ελεγκτικό όργανο, θα λειτουργεί ανταγωνιστικά και επικριτικά απέναντί του, αν και έχουν περάσει 3,5 μήνες που ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή, δεν το έχει φέρει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επισήμανε ότι και το 2010 που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, φρόντισε έχοντας και τότε τη πλειοψηφία να μην εκλεγεί Συμπαραστάτης του Δημότη, στερώντας το δικαίωμα σε κάθε Δημότη και επιχείρηση να κάνουν χρήση αυτού του θεσμού.

Ζήτησε άμεσα να γίνει η διαδικασία της εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ  ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ-ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΦΛΟΙΣΒΟΥ

 Στο θέμα αναφέρθηκε  ο Γιώργος Βασιλείου  λέγοντας ότι στις 30-1-2013 ελήφθη με αριθμό 30 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «περί άσκησης αγωγής απόδοσης μισθίου και  πληρωμής των οφειλόμενων μισθωμάτων και αποζημίωσης χρήσης, νομιμοτόκως από την ημέρα που κάθε μίσθωμα  κατέστη ληξιπρόθεσμο και απαιτητό ενώπιο του αρμοδίου Δικαστηρίου και  την κατάπτωσή της με αριθμό 116730 Εγγυητικής Επιστολής της Τράπεζας Κύπρου, υπέρ του Δήμου Παλαιού Φαλήρου».

Από τότε θέση του κ. Βασιλείου είναι, ο επιχειρηματίας που μισθώνει το » SEA PARK» να φύγει, έχοντας την πεποίθηση (βάσει των ισολογισμών της  επιχείρησης) ότι η επιχείρηση με αυτό  το ενοίκιο είναι μη βιώσιμη. Όσο αυτό καθυστερεί, ο Δήμος θα βγει ζημιωμένος.

Το χρέος του επιχειρηματία μέχρι αυτή τη στιγμή είναι 400.000 ευρώ, διακανονισμένο, που με τους τόκους θα φτάσει περίπου 565.000 ευρώ. Επιπλέον χρωστάει τα ενοίκια των τριών τελευταίων μηνών (17620 x 3 = 52860 ευρώ), αυτό σημαίνει ότι δεν τηρούνται οι όροι της σύμβασης και δεν μπορεί να γίνει ανανέωσή της. Ο Γιώργος Βασιλείου θεωρώντας, ότι επειδή  και στο παρελθόν ο Δήμος είχε μπλέξει με διάφορους επιχειρηματίες,   επανέλαβε την πρόταση του συνδυασμού «Μαζί για το Φάληρο» το κτίριο να χρησιμοποιηθεί από το Δήμο, για τη στέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, μια ιδέα που βρίσκει καλή ανταπόκριση στους Φαληριώτες.

Για το θέμα της παράτασης της  μίσθωσης του εστιατορίου-αναψυκτηρίου του πάρκου Φλοίσβου μίλησε και ο Γιάννης Τριάντος και απευθυνόμενος στη Δημοτική Αρχή την κατήγγειλε για ένοχη ανοχή, για παραλείψεις, για καθυστέρηση, για προκλητική επιμονή, για σκοπιμότητα και για μεθόδευση.

Είναι απαράδεκτο να έχουν περάσει δύο χρόνια από τη λήξη της σύμβασης 31/12/2012, να χρωστά η επιχείρηση περίπου 500.000 € και να μη του έχει κάνει έξωση, όπως του ζητούσε η αντιπολίτευση και ακόμη πολλοί δικοί του Δημοτικοί σύμβουλοι.

Είναι απαράδεκτο και είναι μεθόδευση να έχει λήξη η σύμβαση 31/12/2012 και να ζητείται η παράταση της μίσθωσης, 2 χρόνια αργότερα.

Είναι απαράδεκτο ακόμη και σήμερα που ζήτησε να παραταθεί η σύμβαση να χρωστά ο επιχειρηματίας πέρα των ανωτέρω και τα τρέχοντα ενοίκια του 10ου, 11ου,12ου

Είναι απαράδεκτο να προτείνει τη παράταση της σύμβασης ζητώντας να μειωθεί το ενοίκιο 17620€ κατά 20% και ο επιχειρηματίας παράλληλα να προσφεύγει στα δικαστήρια και να ζητά να πληρώνει ενοίκιο από 17620€ μόνο 5000€!!

Είναι απαράδεκτο να ζητά ο επιχειρηματίας να του ανανεωθεί η σύμβαση και να επικαλείται τη δικαίωση του στη περιφέρεια,  γιατί μέχρι σήμερα δεν του ζητήθηκε να φύγει και να παραδώσει το κτίριο.

Αυτή την υστέρηση του Δημάρχου που έγινε συνειδητά, για λόγους ηθικούς όπως επικαλείται, συνιστά σκάνδαλο, αφού υπήρξε μεθόδευση για να φτάσουμε στο σήμερα να ζητά τη παράταση της Σύμβασης.

Συνέχισε διευκρινίζοντας  ότι δεν έχει καμιά εμπάθεια με τη επιχείρηση και απέδειξε με οικονομικά στοιχεία, (μεγάλες μηνιαίες υποχρεώσεις, παθητικούς ισολογισμούς),  ότι δυστυχώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, αφού χρωστά παντού και τα έσοδα τα οποία δηλώνει υστερούν των εξόδων του.

Κατέληξε, εκφράζοντας το  φόβο ότι ο επιχειρηματίας δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί οικονομικά και σύντομα το Δημοτικό Συμβούλιο θα προβεί σε νέο διαγωνισμό για να βρει νέο μισθωτή.

Γεγονός βεβαίως που θα είναι σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου, αφού θα χαθεί αρκετός χρόνος και πιθανόν και έσοδα.

Ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία ώστε να αναλάβει ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος την ευθύνη του και δήλωσε ότι καταψηφίζει τη παράταση της σύμβασης.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s