Νέα από το Δημοτικό Συμβούλιο

Την Παρασκευή 20-2-2015 πραγματοποιήθηκε η 4η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το έτος 2015. Με βάση το πρόγραμμα συζητήθηκαν και  ψηφίστηκαν θέματα της Διεύθυνσης Τεχνικών υπηρεσιών, της  Διεύθυνσης Δημοτικών προσόδων και της Διεύθυνσης Οικονομικών υπηρεσιών.

1455955_1119592498067111_6664492558728354433_n

Στα θέματα «προ ημερησίας διάταξης» κυριάρχησαν οι διαξιφισμοί και η έντονη αντιπαράθεση  μεταξύ δημοτικών συμβούλων της παράταξης Χατζηδάκη.  Το νεκροταφείο Π. Φαλήρου και τα τεκταινόμενα εκεί  δημιούργησε εντάσεις και προστριβές μεταξύ της  Δημοτικής Συμβούλου Νέλλης Μαυρίδου  και του αντιδημάρχου  και υπεύθυνου  για το νεκροταφείο Ανδρέα Δούμα.

Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον είχε το θέμα της 2ης μερικής αναμόρφωσης του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2015. Και αυτό γιατί  είχαμε την παρέμβαση της Ένωσης  Γονέων Π. Φαλήρου  κατά τη συζήτηση, αλλά  και τη μαζική παρουσία γονέων  εκφράζοντας  την διαμαρτυρία τους  για την υπαναχώρηση του Δημάρχου  στην επιπλέον χρηματοδότηση των σχολείων της πόλης μας. Σε παλαιότερο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Χατζηδάκης είχε υποσχεθεί ενίσχυση χρηματοδότησης  των ενιαίων σχολικών επιτροπών, κατά 70000 ευρώ της Α/θμιας και κατά 50000 ευρώ της Β/θμιας.

Το θέμα υποστηρίχθηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης  και παρεμβάσεις στήριξης έκαναν ο κ. Μερκουράκης από την ΡΑΚ Π. Φαλήρου  και ο κ. Βασιλείου από την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση » Μαζί για το Φάληρο».

Μετά από αναλυτική συζήτηση για το θέμα και τα επιχειρήματα που μας ανέπτυξε ο πρόεδρος της  Ένωσης  Γονέων Π. Φαλήρου κ. Μητσογιάννης για την αναγκαιότητα χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών, ο Δήμαρχος αρχικά δεν δεχόταν να υλοποιήσει την παραπάνω δέσμευσή του γιατί περίμενε  από τον αρμόδιο υπουργό να του δώσει τα αναγκαία κονδύλια. Ουσιαστική ήταν η παρέμβαση του Γιώργου Βασιλείου για να δοθούν  κάποια έστω από τα παραπάνω χρήματα ώστε να καλυφθούν οι μεγάλες λειτουργικές ανάγκες των σχολείων της πόλης μας.

Με τη λήξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την επιχορήγηση της Πρωτοβάθμιας με 30.000€ και της Δευτεροβάθμιας με 15.000€ από τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό, για τις άμεσες ανάγκες των Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών.

45232

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s