Προτάσεις και θέσεις από το «Μαζί για ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ»

Τη Δευτέρα 30-3-2015 πραγματοποιήθηκε η 6η συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου για το έτος 2015.

Στα προ ημερησίας διάταξης θέματα, ο Γιώργος Βασιλείου είπε:

«Θα ήθελα από τη θέση μου αυτή στο Δημοτικό Συμβούλιο, να ευχαριστήσω την Εταιρεία για το Κτίριο της Όπερας και την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας», και κυρίως  την Πρόεδρο της διακεκριμένη υψίφωνο Βάσω Παπαντωνίου, για το σχεδιασμό και  συντονισμό ενός  μεγάλης διάρκειας φεστιβάλ για τη μουσική, τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και το θέατρο με τίτλο

«Σινιάλο, ένας Φάρος Πολιτισμού στον Φλοίσβο»

που πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο του Φλοίσβου από 1-15 Μαρτίου.

Μια εξαιρετική προσπάθεια που ανέδειξε το  ιστορικό κτίριο του «Φλοίσβου», στην παραλία του Φαλήρου.

Θα ήθελα ακόμα να συγχαρώ το Δήμαρχο για τη στήριξη που παρείχε στην υλοποίηση αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης με τα  εξαιρετικού επιπέδου δρώμενα.

Όπως είπα και στην κ. Παπαντωνίου, μακάρι αυτό το φεστιβάλ να καθιερωθεί στο Δήμο μας και να αναδείξει το κτίριο του «Φλοίσβου» και μαζί το Φάληρο ως τόπο ενός σπουδαίου κάθε χρόνο πολιτιστικού γεγονότος.

Θεωρώ ότι ο ρόλος μιας ουσιαστικής αλλά και δημιουργικής αντιπολίτευσης είναι όχι μόνο να κρίνει ή να ελέγχει τη Δημοτική Αρχή και να βρίσκεται σε διαρκή αντίθεση μαζί της   αλλά και να επικροτεί τις  σωστές αποφάσεις και κυρίως ο ρόλος της πρέπει  να είναι δημιουργικός αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και καταθέτοντας προτάσεις προς το συμφέρον της κοινωνίας.

Μια τέτοια  πρόταση θα σας καταθέσω τώρα (αν και έχω ξαναμιλήσει γι’ αυτό).

Η Δημοτική Αρχή πρέπει να αναδείξει ΤΟ ΦΛΟΙΣΒΟ ως το αυθεντικό στολίδι της Πόλης μας, κληρονομιά δική μας και των παιδιών μας. Το κτίριο εξωτερικά καθώς και ο χώρος που το περιβάλλει, μόνο με πολιτιστικό κέντρο δεν μοιάζει. Λείπει η καλαισθησία και …ο πολιτισμός. Και το κυριότερο απουσιάζει   «η αυθεντική του εικόνα», καθώς στο πέρασμα των χρόνων έχει υποστεί πολλές αλλοιώσεις εξωτερικά και εσωτερικά.

Για να γίνει σωστά η συντήρηση, η εξωτερική διαμόρφωση και η όποια αποκατάσταση του κτιρίου προτείνω τη σύσταση επιτροπής που θα αναλάβει κατόπιν μελέτης και εισηγήσεων  από ειδικούς τα έργα που θα γίνουν.

Θέλουμε  «ΤΟ ΦΛΟΙΣΒΟ» επίκεντρο και «σήμα κατατεθέν» του Π. Φαλήρου ή όχι;

???????????????????????????????

Η ανακαίνιση θα πρέπει να γίνει μετά από αρχιτεκτονική μελέτη, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία του κτιρίου. Έχουμε δαπανήσει  8 περίπου εκατ. ευρώ για ένα κτίριο 335τμ που σημαίνει 24000 ευρώ /τμ. περίπου. Η εξωτερική αλλά και η εσωτερική εμφάνιση του κτιρίου καθώς και οι χρήσεις του δεν αντιστοιχούν στο τόσο υψηλό τίμημα που πληρώνει ο Φαληριώτης για την απόκτησή του.

Και μια δεύτερη πρόταση:

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση » Μαζί για το Φάληρο» προτείνει τη θέσπιση μια διαπαραταξιακής επιτροπής που θα αναλάβει  το σχεδιασμό και την υλοποίηση Δράσεων Πολιτισμού που θα πραγματοποιούνται στο Δήμο για να αναδείξουμε το Π. Φάληρο πολιτιστικό κέντρο των νοτίων προαστίων».

Ο Δήμαρχος κ. Χατζηδάκης, απάντησε για το θέμα του κτιρίου «Φλοίσβος» , ενημερώνοντάς μας ότι το κτίριο με ενέργειές του έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο και η ανάπλασή του θα προσπαθήσει να χρηματοδοτηθεί από πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Ο Γιώργος Βασιλείου έκανε δύο ακόμα ερωτήσεις:

  • Πώς σκέπτεται η Δημοτική Αρχή να επιλύσει το θέμα των θέσεων στάθμευσης πλησίον της Αγίου Αλεξάνδρου που αποτελεί πρόβλημα για τους κατοίκους των γύρω περιοχών;

Ο κ. Χατζηδάκης πρότεινε να του υποδείξουμε ελεύθερο οικόπεδο στην περιοχή και αυτός θα προχωρήσει στην αγορά του και στην κατασκευή Δημοτικού πάρκινγκ.

14142390872061782790

  • Πώς θα λυθεί το θέμα της μη απογευματινής λειτουργίας του ΚΕΠ Αγίας Βαρβάρας;

Ο κ. Χατζηδάκης απάντησε, ότι έχει δρομολογήσει τη λύση του θέματος και ότι το ΚΕΠ θα λειτουργήσει με ολοήμερο ωράριο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

KEP

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξής μας ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΟΣ  αναφέρθηκε στη τοποθέτησή του στα κάτωθι θέματα,  κάνοντας σκληρή κριτική στο Δήμαρχο Π. Φαλήρου.

  •   Τον εγκάλεσε γιατί έχουν περάσει 7 μήνες από τη ανάληψη της νέας Δημοτικής αρχής και παρότι έχει βάλει  το θέμα πολλές φορές στα προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια, ο Δήμαρχος ακόμη δεν έχει προσδιορίσει την ημερομηνία εκλογής του ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ..

Για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα το φέρει σε επόμενο Δ.Σ.

  •  Ζήτησε να παρθούν μέτρα για το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις ΚΑΜΠΙΕΣ κάτω από τα πεύκα, που έχουν γεμίσει τα πεζοδρόμια, ένα θέαμα αντιαισθητικό και επικίνδυνο για την υγεία των Δημοτών.

Η απάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου ήταν ότι θα γίνουν τα απαραίτητα ΡΑΝΤΙΣΜΑΤΑ.

Davari4_SOLYMPUS DIGITAL CAMERA

  •  Ζήτησε στα πλαίσια της συμ/χής του στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ της ΠΕΔΑ να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να δημιουργηθεί ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, που θα επιλαμβάνεται σε περιόδους που προκύπτουν προβλήματα στο Δήμο μας από  (πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί, κακοκαιρία, κ.λπ. ) και θα προβαίνει σε  πρωτοβουλίες διάσωσης ή αποκατάστασης ζημιών.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει σχετική εισήγηση από τον έμπειρο σε θέματα πολιτικής προστασίας  κ.  Κανέλο κα τον  κ. Τριάντο.

  •  Επισημαίνοντας τη κίνηση της Κυβέρνησης  να πάρει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και της περιφέρειας με ανταλλαγή ομολόγων και με το φόβο να επεκταθεί η κίνηση αυτή και στα αποθεματικά των Δήμων, πρότεινε στο Δήμαρχο το μεγάλο αποθεματικό του Δήμου να χρησιμοποιηθεί για την εξόφληση του υπολοίπου του Δανείου για το οίκημα του ΦΛΟΙΣΒΟΥ και να γίνουν έργα υποδομής για τους Δημότες Π. Φαλήρου.

Ο Δήμαρχος αν και δήλωσε προβληματισμένος, πάντα ομιλώντας σε πρώτο πρόσωπο είπε «εάν τα χρειάζεται η πατρίδα για μισθούς και συντάξεις θα τα ΔΩΣΩ εκεί».

Ο κ. ΤΡΙΑΝΤΟΣ  του απάντησε ότι  τα χρήματα αυτά είναι από το υστέρημα των Φαληριωτών και σ’ αυτούς  πρέπει να επιστρέψουν με έργα υποδομής..

  •  Με αφορμή τα δημοσιεύματα για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος υπαλλήλων του Δήμου από τον εισαγγελέα μετά από καταγγελία για αργομισθία συγκεκριμένης  υπαλλήλου, ρώτησε τον Δήμαρχο γιατί δεν έδωσε εντολή για τον υπηρεσιακό κομμάτι, να γίνει ένορκη Διοικητική εξέταση και από το πόρισμα που θα προκύψει να ενημερωθεί και το Δημοτικό Συμβούλιο;

Ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι δεν προτίθεται να διατάξει ΕΔΕ και θα περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης από το αρμόδιο Δικαστήριο..

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s