Μουσικές διαδρομές στο Παλαιό Φάληρο

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Μαζί για ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ» και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου διοργανώνουν μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση, τις

Μουσικές Διαδρομές

με Ρεσιτάλ πιάνου και στο Α’ μέρος Ρεσιτάλ βιολιού

σε έργα των Frederic Chopin, Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Niccolò Paganini, Fritz Kreisler.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 8:00μμ

στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου

(Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος)

Σολίστες θα είναι δύο νέοι Παλαιοφαληριώτες, ταλαντούχοι και πολυβραβευμένοι μουσικοί.

Ο βραβευμένος με το χρυσό μετάλλιο της Unesco πιανίστας

                             Κωνσταντίνος Δεστούνηςdestounisκαι ο διακεκριμένος βιολονίστας

                                 Κωνσταντίνος Λούστας

DSC005551

τον οποίο θα συνοδεύσει στο πιάνο η πιανίστα Κατερίνα Λιάτα.2

Η πρόσκληση για την εκδήλωση…

πρόσκληση ρεσιτάλ… η αφίσα

αφίσα ρεσιτάλ

…και λίγα λόγια για να γνωρίσετε και εσείς τους διακεκριμένους νέους σολίστες

 Κωνσταντίνος Δεστούνης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991.

Σπούδασε πιάνο με τον Ιγκόρ Πέτριν στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, απ’ όπου αποφοίτησε πρώτος με άριστα, και με την Αγάθη Λεϊμονή στο Ελληνικό Ωδείο (Δίπλωμα με Α’ Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο) και στη Schola Cantorum του Παρισιού (Diplome de Concert με διάκριση). Είναι πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας του Ελληνικού Ωδείου, με καθηγητή των Γιώργο Αραβίδη. Επίσης απέκτησε Master στο πιάνο με διάκριση από το Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg, με τον καθηγητή Rolf  Plagge και συνεχίζει τις σπουδές του στο πιάνο στο Royal College of Music του Λονδίνου.

Υπήρξε υπότροφος των ιδρυμάτων «Αλέξανδρος Ωνάσης», «Yamaha Music Foundation of Europe» και του ΙΚΥ και νικητής πολλών διεθνών διαγωνισμών πιάνου, όπως: «Grand Prix Maria Callas» στην Αθήνα, «Southern Highlands» στην Αυστραλία, «De Bach au Jazz» στο Παρίσι, «Music and Earth» στη Σόφια, «Leopold Bellan» στο Παρίσι, «Γιώργος Θυμής» στη Θεσσαλονίκη, «Seiler» στο Ρέθυμνο, «Konzerteum» στην Αθήνα, στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πιάνου της Βρέμης και σε πολλούς ακόμα διαγωνισμούς.

Ως νικητής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού της ΕΡΤ εκπροσώπησε την Ελλάδα στην «Eurovision Young Musicians 2010» στη Βιέννη. Έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο «Ελένης Τιμ. Μυκονίου» της Τάξης των Γραμμάτων & Καλών Τεχνών, με το Χρυσό Μετάλλιο της UNESCO και με τιμητικές διακρίσεις από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ως σολίστ έχει συμπράξει με την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βρέμης, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Καμπέρα, τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα Νέων του Ηνωμένου Βασιλείου, τις Ορχήστρες των Δήμων Αθηναίων & Θεσσαλονίκης, τη Sinfonietta Αθηνών, την ΑΣΟΝ, τις Ορχήστρες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του ΚΩΘ.

Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα περιλαμβάνει και δύο ηχογραφήσεις CD (παραγωγές της ραδιοφωνίας της Βρέμης και του διαγωνισμού “Southern Highlands”).

Ιστοσελίδα: http://www.destounispiano.com

 Κωνσταντίνος Λούστας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993 από γονείς μουσικούς.

Ξεκίνησε σπουδές βιολιού σε ηλικία 4 ετών με τον διακεκριμένο  σολίστ και καθηγητή Βλαντισλάβ Χαλάψη. Έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια με διακεκριμένους ξένους παιδαγωγούς (Εντουάρντ Γκρατς , Σεργκέι Κράφτσενκο κ.α.) Υπήρξε υπότροφος του Ωδείου Πρωτοπορεία και του Διεθνούς Ιδρύματος Vladimir Spirakov. To 2010 πήρε δίπλωμα βιολιού (Άριστα παμψηφεί, 1ο Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο).

Έχει αποσπάσει πολλά βραβεία σε μουσικούς διαγωνισμούς, όπως:2ο βραβείο( 2002) και ειδική διάκριση στο Διεθνή Διαγωνισμό Βιολιού “Classical Legacy”- κατηγορία μέχρι 12 ετών- που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα. Το 2004 απέσπασε δυο βραβεία στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ  Robert Canetti που πραγματοποιήθηκε στην Κρεμόνα της Ιταλίας, 3ο  βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Βιολιού (κατηγορία 11-16 ετών), καθώς και 1ο βραβείο στο Διαγωνισμό Ερμηνείας Σύγχρονου Έργου. Ακόμα, 1ο βραβείο(2005) στην κατηγορία του στον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό Βιολιού-Βιολοντσέλου Α. Γκλαζουνώφ, που διοργάνωσε η Ecole Nationale de Musique του Fresnes (Παρίσι),  2ο βραβείο(2006) στο διαγωνισμό του  Φεστιβάλ Robert Canetti στο Moulin d’ Ande της Γαλλίας,  2ο βραβείο(2007) στον διαγωνισμό του διεθνούς Φεστιβάλ The Musical Youth of the Planet στη Μόσχα και 1ο βραβείο ως μέλος της Camerata BIOS στο Διαγωνισμό Συνόλων, 1ο βραβείο (2008 & 2009) σε Διεθνή Μουσικά Φεστιβάλ σε Λέσβο και Ρόδο, 1ο βραβείο(2010) στον IV  Gavrilin Competition στη Ρωσία.

Τον Ιούλιο 2007 συνέπραξε ως σολίστ με την Kazakh State Chamber Orchestra ( υπό τη διεύθυνση του Canetti) στην Αntalya της Τουρκίας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Robert Canetti. Το Μάιο 2007, 2008, και 2009 προσκλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Vladimir Spirakov. Διετέλεσε μέλος της BIOS Chamber Orchestra του University of Indianapolis (υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Χαλάψη) , με την οποία εμφανίστηκε στην Ελλάδα, Ρωσία και ΗΠΑ. Το 2011-2012 ήταν εξάρχων της ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και μέχρι σήμερα είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Κατερίνα Λιάτα

Γεννήθηκε στην Κόρινθο. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 9 ετών στο Εθνικό Ωδείο με καθηγήτρια την κα Λέλα Παντελοπούλου. Συνέχισε τις σπουδές της στην τάξη της κας Ναταλίας Μιχαηλίδου στο Ωδείο Αγ. Στεφάνου και στο Ωδείο Ν. Σκαλκώτα, με την οποία και πήρε το Πτυχίο με βαθμό «Άριστα παμψηφεί και διάκριση». Εν συνεχεία πήρε το δίπλωμα πιάνου με βαθμό « Άριστα παμψηφεί και 1ο Βραβείο», ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Γαλλία, στην École Normale de musique de Paris- Alfred Cortot στην τάξη της κας Ναταλίας Μιχαηλίδου και έπειτα της Mme Cecile Hugonnard-Roche, στο Conservatoire Claude Debussy πάνω στη Συνοδεία πιάνου, Μουσική Δωματίου και Πιάνο με καθηγητές τους Jean-Louis Caillard και Jean-Francois Hatton και τέλος στο University of Indianapolis με καθηγήτρια την κα Άλλα Χαλάψη, απ’ όπου απέκτησε Master of Arts με ειδίκευση «Piano Performance».

  Είναι επίσης κάτοχος των πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας.
  Έχει παρακολουθήσει Masterclasses πιάνου σε Ελλάδα και εξωτερικό με τους Borislava Taneva, Lilia Bojadjieva, Rudolf Buchbinder, Andras Kemenes, Βernard Ringeissen, Άρη Γαρουφαλή, Γ.Μάνεση, Orsolya Szabo, Δημήτρη Τουφεξή, David Lively, M.Voskressensky.
  Έχει αποσπάσει 1α Βραβεία σε Διαγωνισμούς Πιάνου. Έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις και συναυλίες κλασσικής μουσικής σε Ελλάδα και Γαλλία ως σολίστ με συνοδεία ορχήστρας εγχόρδων, καθώς και με ποικίλα σύνολα μουσικής δωματίου.
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s