Άλλη μια παράταση για την ολοκλήρωση του κλειστού Γυμναστηρίου στο Π. Φάληρο

Με 21 θετικές ψήφοι (19 από την παράταξη Χατζηδάκη και 2 της παράταξης Πιτούλη),  7 αρνητικές ψήφοι από την αντιπολίτευση  και  3 λευκά από την παράταξη «Μαζί για το Φάληρο» εγκρίθηκε  άλλη μια  3μηνη παράταση προθεσμίας περαίωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου και των ανοικτών γηπέδων στον περιβάλλοντα χώρο. Αυτό αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015  αφού στις 15/11 έληγε η πρώτη 6μηνη παράταση που είχε δοθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με την προγραμματική  σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Παλαιού Φαλήρου συμβατική προθεσμία περαίωσης του έργου ήταν  η 25η Μαΐου 2015 ενώ η  εταιρεία δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο  ούτε εντός της 6μηνης παράτασης που πήρε.

Μετά τη θετική εισήγηση του κ. Χατζηδάκη για 3μηνη παράταση ώστε να συνεχιστεί το έργο και να ολοκληρωθεί με την ορισθείσα από την αρχική σύμβαση χρηματοδότηση, η αντιπολίτευση εξέφρασε τις διαφωνίες και τις επιφυλάξεις της.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της αξιωματικής Αντιπολίτευσης  Κώστας Μερκουράκης θεωρεί ότι έχει δημιουργηθεί αδιέξοδο, το έργο επιβραδύνεται,   το 40% του έργου που απομένει αφορά τα Μηχανολογικά, Ηλεκτρολογικά, το ξύλινο παρκέ  τα οποία είναι και τα ποιο ακριβά, ενώ  στην κατάσταση που είναι τώρα η εταιρεία και με τη μεγάλη έκπτωση που έχει δώσει  είναι σχεδόν αδύνατο να τα καταφέρει να το ολοκληρώσει με βάση τις προδιαγραφές και την ποιότητα που επιθυμούμε να προσφέρουμε στους πολίτες του Π. Φαλήρου. Επιπλέον πρότεινε την απομάκρυνση του αναδόχου, εφαρμόζοντας όλες τις κατά το νόμο προβλεπόμενες ενέργειες, αλλά και τη διενέργεια νέου διαγωνισμού ο οποίος θα περιλαμβάνει  την αποκατάσταση των φθορών και των κακοτεχνιών  και τις υπολειπόμενες εργασίες για την ολοκλήρωσή του έργου.

Ο Γιώργος  Βασιλείου από την παράταξη «Μαζί για το Φάληρο» ρώτησε τον κ. Χατζηδάκη αν πιστεύει πως οι 3 μήνες επαρκούν για να ολοκληρωθεί το έργο, για να ακούσει τον Δήμαρχο να του απαντάει: «Πιστεύω ότι δεν επαρκούν οι 3 μήνες. Και αυτό γιατί οι τράπεζες δεν είναι σε κατάσταση να κάνουν έξτρα χρηματοδοτήσεις. Εγώ για το συγκεκριμένο έργο, έχω εξασφαλίσει μια χρηματοδοτική ροή 300.000 ευρώ και πιστεύω πως καρκινοβατώντας το έργο μπορεί να τελειώσει… αλλά δε ξέρω τι μας ξημερώνει». Ο κ. Βασιλείου σχολίασε σχετικά: Πρέπει να πιέσετε το έργο να γίνει γιατί η διαδικασία έκπτωσης δημιουργεί μεγάλες καθυστερήσεις… Για να συμφωνήσει μαζί του ο κ. Χατζηδάκης.

Επιπλέον ο Γιάννης Τριάντος έθεσε το ερώτημα αν το Δημοτικό Συμβούλιο έχει  τη δικαιοδοσία να δώσει τις παρατάσεις. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι  πριν λίγες μέρες τέθηκε σε αργία ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Πειραιά, επειδή έδωσε παράταση 6 μηνών σε εργολάβο που  επικαλέστηκε πως δεν είχε τσιμεντοκονίαμα για να τελειώσει το έργο. «Γιατί να πάρουμε την ευθύνη της απόφασης;» είπε για να του απαντήσει  ο κ. Χατζηδάκης ότι δεν διατρέχουμε κανέναν κίνδυνο.

Τέλος ο  επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ στο Δήμο, κ. Παπαγεωργίου διατύπωσε την άποψη ότι το να συμφωνήσουμε σε μια παράταση  θα μας ξαναφέρει σε μια νέα παράταση και ζήτησε εναλλακτικές προτάσεις σε ότι προβλέπει η σύμβαση με τον συγκεκριμένο εργολάβο.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s