Νέα από το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στις 29-6-2016

Ένα έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 με πολλές απουσίες Δημοτικών Συμβούλων.

Το έκτακτο του συμβουλίου οφείλεται στα εξής :  Για το 1ο θέμα, είναι απαραίτητη η ολοκλήρωση της προμήθειας ως την 11-08-2016 , ώστε το ∆ημοτικό γήπεδο να είναι έτοιμο έως το τέλος Αυγούστου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία των ομάδων. Για το 2ο θέμα, είναι αναγκαία η άμεση υποβολή φακέλου για την έγκριση συμμετοχής του ∆ήµου µας στην ανταγωνιστική διαδικασία του ΠΕΠ Αττικής, προκειμένου να είμαστε εντός των καθορισμένων προθεσμιών. Για το 3ο θέμα είναι αναγκαία η άμεση υποβολή φακέλου για την υποβολή πρότασης από το ∆ήµο µας έως την 10-07-2016 (ηµερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων). Για το 4ο θέμα, είναι αναγκαία η άμεση λήξη της σχετικής απόφασης λόγω του γεγονότος ότι η συνάντηση πραγματοποιείται την 6η Ιουλίου 2016. 

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

1ο θέμα : Λήψη απόφασης για την τροποποίηση των όρων της µε αρ. πρωτ. 24666/8-9-2015 σύμβασης για την εκτέλεση της προμήθειας µε τίτλο «Προμήθεια χλοοτάπητα ∆ημοτικού γηπέδου Σ. Αγγελόπουλος 2015».

2ο θέµα : Λήψη απόφασης για την έγκριση συμμετοχής του ∆ήµου Π. Φαλήρου στην ανταγωνιστική διαδικασία του ΠΕΠ Αττικής για τη χρηματοδότηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ/ΟΧΕ) και εξουσιοδότηση του ∆ηµάρχου να υπογράψει τα σχετικά έγγραφα για τη συμμετοχή µας.

polis

3ο θέμα : Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του ∆ήµου µας στην πρόσκληση για την υποβολή πρότασης στο περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020 άξονας προτεραιότητας (09) , ο οποίος χρηματοδοτείται από το ΕΚΤ µε τίτλο «∆οµή Παροχής Βασικών Αγαθών :Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο».

4ο θέμα : Λήψη απόφασης για την αποστολή εκπροσώπου του ∆ήµου µας στην Τεργέστη της Ιταλίας, προκειμένου να παραστεί στην τελική συνάντηση στα πλαίσια του προγράμματος SMARTCARE, την 6η Ιουλίου 2016 και την έγκριση της σχετικής πίστωσης.

Από την ιστοσελίδα : http://www.rak-pfalirou.gr/?p=2164  σας ενημερώνουμε για τα όσα συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συνεχίζεται η αγωνία για τον χλοοτάπητα του Αγγελόπουλοςgipedo-p-faliro_645xΤο 1ο θέμα αφορούσε στην τροποποίηση των όρων της σύμβασης για την προμήθεια χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Σ. Αγγελόπουλος. Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί για το Φάληρο», Γιώργος Βασιλείου πήρε το λόγο για να τονίσει πως το θέμα έχει απασχολήσει το συμβούλιο και στο παρελθόν, «αλλά τελικά δεν γίνονται έγκαιρα οι ενέργειες που πρέπει». «Έτσι φθάνουμε στο σημείο να σπεύδουμε την τελευταία στιγμή, με τη διαδικασία του επείγοντος, για να προλάβουμε τις προθεσμίες, χωρίς τη δυνατότητα να εξετάσουμε άλλες εναλλακτικές λύσεις», πρόσθεσε. Ο έτερος σύμβουλος της παράταξης, Γιάννης Τριάντος εξέφρασε φόβους, ότι ο διαγωνισμός, μετά την τροποποίηση των όρων, «μπορεί να προσβληθεί από κάποιον από τους εργολάβους που συμμετείχαν και αποκλείστηκαν».

H MKO Άνοδος αναλαμβάνει τις κοινωνικές δομές του Δήμου ξανά

logo_anodos2Το επόμενο θέμα, που αφορούσε τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, χωρίστηκε σε 2 επιμέρους θέματα, με την έγκριση του ΔΣ. Στο ένα επιμέρους θέμα συμφωνήθηκε ομόφωνα να παραταθεί μέχρι 31/10/2106 η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Συσσιτίου, ως έχει, με ευθύνη της ΜΚΟ, σύμφωνα με πρόσφατο νόμο.

Το άλλο επιμέρους θέμα αφορούσε την ουσία του προβλήματος, πως θα λειτουργήσουν δηλαδή οι παραπάνω δομές μετά την 31/10/2016. Η Δημοτική Αρχή πρότεινε να παραμείνουν επ αόριστο οι «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Συσσίτιο, Κοινωνικό Φαρμακείο», στην ευθύνη γνωστής ΜΚΟ, αντί να τις αναλάβει ο Δήμος.

Οι λόγοι που προβλήθηκαν ήταν η «έλλειψη προσωπικού στο Δήμο» και το «μικρό κόστος λειτουργίας της ΜΚΟ».
Από την πλευρά της ΡΑΚ, τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννης Μπίτσικας (ο επικεφαλής της παράταξης Κ. Μερκουράκης απουσίαζε), ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να τελειώσει επιτέλους η συνεργασία του Δήμου με τη ΜΚΟ, κυρίως για λόγος αρχής.

Είναι γνωστό, πρόσθεσε, το «ιστορικό διαφόρων ΜΚΟ», χωρίς να αναφέρεται στη συγκεκριμένη, με «αδιαφάνεια στις προσλήψεις αλλα και στους όρους απασχόλησης των εργαζομένων τους». «Από την άλλη μεριά, ο Δήμος έχει τη δυνατότητα και οφείλει να αναλάβει αυτό το έργο με τη βοήθεια εγαζομένων που θα προσληφθούν, έστω με συμβάσεις, αλλά και των εθελοντών που ήδη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος απάντησε ότι, εκτός από την έλλειψη προσωπικού, η «Κυβέρνηση δεν καταβάλλει τα χρήματα που χρειάζεται ο Δήμος για το κοινωνικό έργο».
Η δημοτική σύμβουλος της ΡΑΚ, Αργυρώ Σύριγγα πήρε το λόγο και του επεσήμανε ότι Περιφέρεια Αττικής εξαπλασίασε τα χρήματα που διατίθενται για το σκοπό αυτό, ενώ τον λόγο πήρε ξανά ο Γιάννης Μπίτσικας επισημαίνοντας πως «η Κυβέρνηση δεν είχε συμμετοχή στη σαραντάχρονη πορεία της Χώρας, που κατέληξε στη χρεωκοπία».

Ολόκληρη η παριστάμενη αντιπολίτευση (ΡΑΚ, «Μαζί για το Φάληρο», «Εμείς για το Φάληρο») καταψήφισε την πρόταση του Δημάρχου. Το ΚΚΕ απουσίασε.

Παρ’ όλα αυτά υπερψηφίστηκε η πρόταση του Δημάρχου από τους Συμβούλους της πλειοψηφίας, μονιμοποιώντας έτσι την παρουσία της ΜΚΟ στο Κοινωνικό Έργο του Δήμου.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s