Ενημέρωση από το Δημοτικό Συμβούλιο της 31/10/2016

Στη  16η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  για το έτος 2016 που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και στα προ ημερησίας θέματα,  από την παράταξη «Μαζί για ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ», έγιναν  ερωτήσεις από τον επικεφαλής της παράταξης Γιώργο Βασιλείου και από το Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Τριάντο. Ο  Γιώργος Βασιλείου έκανε ερωτήσεις για τα παρακάτω θέματα:

  1. Μνημείο – υποβρύχιο

Πιο συγκεκριμένα είπε: «κ. Δήμαρχε, στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο σας είχα ρωτήσει να μας ενημερώσετε για την τσιμεντένια βάση που κατασκευάζονταν στο πάρκο του Φλοίσβου. Μου είχατε πει ότι είναι η βάση ενός μνημείου που θα τοποθετηθεί για κάποιους  πεσόντες για την πατρίδα   και ότι το θέμα έχει περάσει από την οικονομική επιτροπή. Σήμερα βλέποντας το μνημείο, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα υλοποιούσατε ένα τόσο σοβαρό θέμα, υποβρυχίως…Πριν από 5 χρόνια εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητούσαμε για ένα άλλο μνημείο. Τον έφιππο Παλαιολόγο. Τότε και εγώ αλλά και ο συνδυασμός που συμμετείχα, είχαμε ταχθεί κατά του έργου. Θα πρέπει να σας τονίσω ότι τότε είχαμε αναφέρει ότι το οποιοδήποτε έργο που θα κατασκευαστεί  θα πρέπει να εναρμονίζεται με το περιβάλλον και την αισθητική του και να μην δια ταράζει  το μοναδικό τοπίο   πρόσβασης στη θάλασσα που έχουμε στο Παλαιό Φάληρο. Αν θέλατε οπωσδήποτε να τοποθετήσετε  τον πυργίσκο του υποβρυχίου στο  Παλαιό Φάληρο, δίπλα μας είναι ο καταλληλότερος χώρος. Το θωρηκτό Αβέρωφ και το Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης.Για μια ακόμα φορά ενεργήσατε χωρίς καμιά διαβούλευση με την αντιπολίτευση. Νομίζω ότι όλοι βρισκόμαστε εδώ γιατί θέλουμε το καλύτερο για την πόλη μας.»

  1. Αλεξικέραυνα και ασφάλεια κτιρίων των σχολείων.

    Ζητήθηκε να τοποθετηθούν τα αλεξικέραυνα στα σχολεία που λείπουν  και να γίνει   έλεγχος από την τεχνική υπηρεσία για τυχόν ελλείψεις ή επισκευές που χρειάζονται τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου, ώστε να είναι εξασφαλισμένη η ασφάλεια των μαθητών.

  1. Ασφάλεια – εταιρεία Security για την φύλαξη των  έργων  που κατασκευάζονται  αλλά και των σχολείων.

Για τα  θέματα 2 και 3,  ο  κ. Χατζηδάκης είπε ότι γίνεται προσπάθεια επίλυσής τους.

  1. Επισκευή πεζοδρομίων (όπου απαιτείται) στην οδό Αγίας Βαρβάρας  και κατασκευή πεζοδρομίου στην οδό Αγίας Λαύρας 9 και 15 όπου δεν έχει κατασκευαστεί ποτέ πεζοδρόμιο.

Ο  Γιάννης Τριάντος  αναφέρθηκε σε κακοτεχνίες που παρουσιάζει ο νέος χλοοτάπητας του ποδοσφαιρικού γηπέδου της πόλης μας «Σωτήρης Αγγελόπουλος» (εγκαινιάστηκε στις 19 Οκτωβρίου 2016). Ο Δήμαρχος απάντησε ότι θα γίνει έλεγχος από επιτροπή και  αν χρειαστεί, αυτές θα επιδιορθωθούν.

Ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης (ΡΑΚ) Π. Φαλήρου, Κώστας Μερκουράκης, ζήτησε και πήρε το λόγο στην προ ημερησίας συζήτηση για να στηλιτεύσει την παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χ. Παππά, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για την 28η Οκτωβρίου. Η ΡΑΚ  έφερε προς υιοθέτηση απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο  το εξής ψήφισμα:

«Μόνο ντροπή και θυμό προκαλεί η παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παππά στο Παλαιό Φάληρο, πόσο μάλλον σε εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η τοπική κοινωνία έχει αποδείξει πως στέκεται απέναντι στον φασισμό και αλληλέγγυα σε συμπολίτες μας και μετανάστες που το έχουν ανάγκη. Τέσσερα χρόνια μετά την απόπειρα δολοφονίας μαθητή έξω από σχολείο στην πόλη μας, τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και των αποκαλύψεων που ακολούθησαν και κατέστησαν όλη την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής υπόδικη για σύσταση εγκληματικής συμμορίας, οι φασιστικές – ρατσιστικές επιθέσεις όχι μόνο δεν εκλείπουν, αλλά συνεχίζονται αδιάκοπα. Δεν θα επιτρέψουμε το φασιστικό δηλητήριο να μολύνει το μυαλό και τις καρδιές του λαού και των παιδιών μας με οποιοδήποτε πρόσχημα. Το Παλαιό Φάληρο της Ήβης Αθανασιάδου και των χιλιάδων αγωνιστών έχει μνήμη και κρίση. Το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου δηλώνει απερίφραστα στους υμνητές των Ναζί πως είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας».

Ο Δήμαρχος διευκρίνισε πως συμφωνεί με το περιεχόμενο του ψηφίσματος, σημείωσε  όμως πως διαφωνεί με την κατάθεσή του,  θεωρώντας ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των ακροδεξιών είναι το να τους αγνοούμε. Η παράταξη «Μαζί για το Φάληρο»  αλλά και η παράταξη του ΚΚΕ με τον κ. Παπαγεωργίου καυτηρίασαν την παρουσία στελεχών της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Για το θέμα τοποθετήθηκε  με έντονο τρόπο ο  Δημοτικός Σύμβουλος  κ. Μπουγάς που έχει εκλεγεί με την Ελληνική Αυγή (παράταξη της Χρυσής Αυγής στο Δήμο Π. Φαλήρου), η κατάσταση οξύνθηκε, ο κ. Μερκουράκης ζήτησε το λόγο, ωστόσο ο Δήμαρχος κ. Χατζηδάκης επέλεξε να εμποδίσει τη συνέχιση οποιασδήποτε σχετικής συζήτησης.  Η άρνηση του Δημάρχου προκάλεσε την αποχώρηση όλων των παρατάξεων (εκτός φυσικά της Χρυσής Αυγής) και συγκεκριμένα της ΡΑΚ, της παράταξης του ΚΚΕ, της παράταξης «Μαζί για ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ»και  της παράταξης  » Εμείς για το Φάληρο» του κ. Πιτούλη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεχίστηκε και εγκρίθηκαν και τα 40 θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s