Προτάσεις – Παρεμβάσεις για Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη και στο Π. Φάληρο

Οι  Δημοτικές Παρατάξεις :
1. ΡΑΚ (Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση)
2. Εμείς για το Φάληρο – Δ. Πιτούλης
3. Μαζί για το Φάληρο – Γ. Βασιλείου
σε συνεργασία μεταξύ τους, κατέθεσαν για το Παλαιό Φάληρο 4 προτάσεις, που αφορούν τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) μέσα από Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) Δήμων Παλαιού Φαλήρου – Καλλιθέας – Γλυφάδας στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής 2014 – 2020.

Πρόταση 1:

Μαθητικές Διαδρομές – Ιστός Πεζοδρόμων διευκόλυνσης κίνησης μαθητών

Αφορά τη  μελέτη χάραξης Ιστού πεζοδρόμων, την αδειοδότηση, τον διαγωνισμό έργου – δημοπράτηση και την κατασκευή με  εκτιμώμενη έναρξη το Β’ εξάμηνο 2017 και  εκτιμώμενη περάτωση το  Α’ εξάμηνο 2018.

Οι πεζόδρομοι θα κατασκευαστούν σε επέκταση του ενός από τα δύο πεζοδρόμια της οδού και με πλάτος περί τα 2,20 μ. Αυτό σημαίνει ότι η οδός δεν καταργείται ως προς τη διευκόλυνση κυκλοφορίας οχημάτων, αλλά το νέο πλάτος του πεζοδρομίου θα καταλαμβάνει τη μία ζώνη στάθμευσης από τις δύο που έχουν άτυπα δημιουργηθεί. Η μελέτη θα έχει στόχο να σχεδιάσει ένα ιστό πεζοδρόμων, αφού μελετηθούν οι κύριες μαθητικές διαδρομές από τις οικίες των μαθητών μέχρι τα σχολεία τους.
Η ως άνω πεζοδρόμηση τμημάτων των οδών θα διευκολύνει τις κινήσεις μαθητών – και όχι μόνο – παρέχοντας τους μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση.

Πρόταση 2:

Οργάνωση Αλιέων – Αλιευτικός Τουρισμός 

Αφορά την οργάνωση Αλιέων σε συνεταιριστική ή άλλης μορφής Εταιρεία  και τη διάθεση των προϊόντων μέσω τοπικής μικρού μεγέθους ιχθυόσκαλας και παράλληλη ανάπτυξη αλιευτικού τουρισμού.

Η πρόταση περιλαμβάνει:

1. Μελέτη αγκυροβολίου – προβλήτα εκφόρτωσης προϊόντων – κτιρίου ιχθυόσκαλας – χώρου στάθμευσης οχημάτων και σύγχρονος εξοπλισμός
2. Μελέτη μετατροπών σε καΐκια για την υποδοχή και βραχεία παραμονή επισκεπτών ( δημιουργία θέσεων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία).

Θεωρούμε ότι:

Η ανάπτυξη της τοπικής αυτής δραστηριότητας σε δυο άξονες ,(αλιεία και αλιευτικός τουρισμός ) προσδίδει στον συγκεκριμένο κλάδο επιχειρηματικότητας νέα σημαντική ευκαιρία ανάπτυξής του, προσελκύει το ενδιαφέρον σε τουριστικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο και τελικά ενισχύει την τοπική οικονομία.
Η σχετική νομοθεσία είναι πολύ ευνοϊκή και ο Δήμος θα πρέπει να ασχοληθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον με αυτόν τον τομέα.
Η δραστηριότητα αυτή θα ενισχύσει  το εισόδημα των μικρών ψαράδων, θα έχουμε διάδοση των προϊόντων αλιείας, γνωριμία με τις μοναδικές θαλάσσιες διαδρομές του Φαληρικού όρμου και ανάπτυξη του διατροφικού τουρισμού.

Πρόταση 3:

Ολοκληρωμένη ανάπλαση παραλίας

Αφορά την οργάνωση – χωροταξική αναδιάρθρωση αλλά και τη δυναμική ενίσχυση και ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από τον Φλοίσβο μέχρι το Έδεμ και προβλέπεται:

1. Μελέτη Χωροταξίας και καθορισμού τουριστικών –εμπορικών – ψυχαγωγικών ζωνών
2. Μελέτη Υποστηρικτικών υποδομών
3. Μελέτη οικονομικής υποστήριξης και Βιωσιμότητας.

Με την πρόταση αυτή θα έχουμε ανάδειξη της Φαληρικής παραλίας και προσαρμογή της στις ανάγκες των δημοτών, τουριστών και άλλων φιλοξενούμενων, καθώς  και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας για χρονικό διάστημα πέραν των 10 μηνών κατ’ έτος.
Ακόμα ενίσχυση των τουριστικών καταλυμάτων με γενικότερη αξιοποίηση και βελτίωση των συνθηκών παραμονής.

Βασικοί άξονες των ως άνω Μελετών θα είναι :
Να εγκατασταθούν σύγχρονες αυτόματες ντουζιέρες
Να εγκατασταθούν στέγαστρα σκίασης
Να τοποθετηθούν σωστοί ξύλινοι διάδρομοι
Να δημιουργηθούν χώροι για παιδιά
Να γίνουν εγκαταστάσεις άθλησης (beach volley – ρακέτες κλπ)
Να τοποθετηθούν σύγχρονα προκατασκευασμένα αποδυτήρια
Να δημιουργηθούν μια ή δύο περιοχές μικρών καταστημάτων και bar πώλησης
αντικειμένων σχετικών με την κολύμβηση
Να οριστούν διακεκριμένες περιοχές εγκατάστασης εξοπλισμού λουομένων όπως
ομπρέλες – ξαπλώστρες – ντουζιέρες κλπ και να διατεθούν σε όσα ξενοδοχεία το ζητήσουν για την εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Οι παραπάνω παρεμβάσεις όχι μόνο θα εξυπηρετήσουν τους λουόμενους αλλά θα προσελκύσουν περισσότερο κόσμο από Αθήνα και Πειραιά.
Οι εγκαταστάσεις θα συμβάλλουν στην οικονομικά αυτόνομη λειτουργία της παραλίας χωρίς εισιτήριο αλλά στην καταβολή ποσοστού χρημάτων από την πώληση προϊόντων και την εκμετάλλευση των ειδικών χώρων.

Πρόταση 4:

Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας μέσω START UP

Αφορά τη διάθεση χώρων με τις απαραίτητες διευκολύνεις σε μικρές και μεσαίες νέες επιχειρήσεις καθώς και την  ενίσχυση προσπάθειας καινοτομιών και τεχνολογίας μέσω διοικητικών και οικονομικών παροχών.

Προβλέπεται:
1. Ενοικίαση χώρων σε 2 ή 3 κτίρια που παραμένουν αδιάθετα σε περιοχή του Δήμου
2. Μελέτη εσωτερικών μετατροπών για την υποδοχή γραφείων
3. Επιδότηση ενοικίων και τελών Δήμου στο σύνολο τους για 3 έτη.
Θεωρούμε ότι η  ανάδειξη της καινοτομίας στην επιχειρηματικότητα για νέους και η αρωγή του Δήμου θα προσδώσει πνοή στην τοπική οικονομία αλλά και γενικότερα.
Επειδή η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα διαχρονικά στιγματίζεται, εμείς στο Παλαιό Φάληρο θέλουμε να φτιάξουμε τόπο για τις προσπάθειες που κάνουν κάποιοι Έλληνες βοηθώντας τη χώρα να πάει μπροστά.

Ανοίγουμε το δρόμο να έρθουν start up επιχειρήσεις προσφέροντάς τους δωρεάν χώρο, χωρίς δημοτικά τέλη και δημοτικούς φόρους, επιπλωμένα γραφεία με γρήγορη σύνδεση ίντερνετ. Όλα αυτά για ένα χρονικό διάστημα 3 ετών.

Έτσι θα προσελκύσουμε αρκετό επιχειρηματικό κόσμο, θα γνωρίσουν το Φάληρο όπου θα μπορούν να γίνουν νέες εγκαταστάσεις για πολλές επιχειρήσεις. Θα αυξηθεί σημαντικά ο ενεργός πληθυσμός εργαζομένων ο οποίος είναι σημαντικός να βοηθήσει οικονομικά σε περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s