Κιούσης Δημήτριος

kioysis

Ο Δημήτριος Κιούσης γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα και αποφοίτησε από το 6ο Λύκειο Αθηνών.

Με μεταπτυχιακές σπουδές στο Περιβάλλον από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde και στην Επιστήμη της Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, εργάστηκε  από το 1981, σε εταιρείες λογισμικού (Logic Hellas LTD),  στην μηχανοργάνωση της ΕΥΔΑΠ, σε ιδιωτικές και δημόσιες σχολές, στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (Ε.Α.Β.) στο Τμήμα Ηλεκτρονικής.

Από το 1990 μέχρι το 2015 εργάστηκε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Τμήμα Φυσικής, ως μέλος του μόνιμου Διδακτικού Προσωπικού του ιδρύματος (Ε.ΔΙ.Π.).

Διετέλεσε για πολλά έτη, μέλος της Συγκλήτου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σαν Αναπληρωματικό αλλά και σαν Τακτικό μέλος.

Παράλληλα, εκλεγόταν από το 2003-2014, Πρόεδρος- Γ. Γραμματέας και Ταμίας αντίστοιχα, του Πανελλήνιου Συλλόγου του Ειδικού Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Υπήρξε εκπρόσωπος του ανωτέρω συλλόγου, στα τακτικά Συνέδρια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικού Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Ανώτατο Συνδικαλιστικό Όργανο), από το 2006 -2014, κατόπιν εκλογής.

Είναι παντρεμένος με την Ευδοξία Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας στα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Πειραιά εδώ και 19 έτη.

Έχει ένα γιο τον Ιωάννη.

Advertisement