Φλοίσβος

Φλοίσβος είναι ο ελαφρός ήχος από μικρά κύματα που χτυπούν στην ακτή.

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης στο διήγημά του «Έρως-Ήρως» γράφει:

«εφλοίσβιζε μελαγχολικώς φωσφορίζον το κύμα»

Τί είναι όμως για το Παλαιό Φάληρο ο Φλοίσβος;

Είναι ένα ιστορικό, διατηρητέο κτίριο, σημείο αναφοράς και σήμα κατατεθέν για την πόλη μας, ιδιοκτησία του Δήμου Π. Φαλήρου (από το Σεπτέμβριο του 2005), που λειτουργεί ως Πολιτιστικό Κέντρο- Δημοτική Πινακοθήκη.

Μπορεί η Δημοτική αρχή να το διαφημίζει με πολλές παραπλανητικές φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του Δήμου, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι…

Το κτίριο εξωτερικά καθώς και ο χώρος που το περιβάλλει, μόνο με πολιτιστικό κέντρο δεν μοιάζει. Λείπει η καλαισθησία και…ο πολιτισμός. Και το κυριότερο απουσιάζει  » η αυθεντική του εικόνα», καθώς στο πέρασμα των χρόνων έχει υποστεί πολλές αλλοιώσεις εξωτερικά και εσωτερικά.

Μήπως πρέπει η παρούσα  Δημοτική αρχή που τόσο πολυδιαφημίζεται για το έργο της, να ασχοληθεί πραγματικά και να αξιοποιήσει κάτι από » τα πλεονάσματά της» ώστε να αναδείξει ΤΟ ΦΛΟΙΣΒΟ ως το αυθεντικό στολίδι της Πόλης μας, κληρονομιά δική μας και των παιδιών μας;

Η   Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση  «μαζί για ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ»  θεωρεί ότι ακόμα και σήμερα σε οικονομικά δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας, οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του κτιρίου ΤΟΥ ΦΛΟΙΣΒΟΥ αποτελούν προτεραιότητά μας και μέρος του προγράμματός μας.

Ο πολιτισμός είναι η καθημερινότητά μας και η ζωή μας

 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Φλοίσβο….

http://neoclassicalgreece.blogspot.gr/2013/10/luna-park-platon.html

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s