Χρόνια προβλήματα ακόμα και στο κεντρικό Φάληρο (Δ-Σ. Σοφιανού)

Μολονότι θεωρείται το κεντρικό Παλαιό Φάληρο, ως μία περιοχή με ανάπτυξη, θα θέλαμε να τονίσουμε για άλλη μία φορά σε χρόνιες παραλείψεις…

Οι πολίτες και επισκέπτες του Παλαιού Φαλήρου, που κάνουν χρήση της παραλίας του Φαλήρου, έχουν δικαίωμα σε ΚΑΘΑΡΕΣ και ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ συνεχώς !

Οι όμορφες και καθαρές παραλίες του Παλαιού Φαλήρου, προσθέτουν όχι μόνο στην ψυχαγωγική ξεκούραση των πολιτών αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής!

Ανησυχούμε όμως πολύ, διότι η περσινή μέτρηση έδειχνε ότι Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΦΛΟΙΣΒΟΥ, ήταν ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ με υψηλό αριθμό κολοβακτηριδιών και εντερόκκοκων, βλαβεροί για την Υγεία.

Δείτε αναλυτικά τις μετρήσεις του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών το Μάιο του 2013 που δείχνουν τις επιπτώσεις στην Υγεία εδώ:

Πηγή:  http://www.cleanbeaches.gr/beach/73

Ο απόηχος μιας τέτοιας μέτρησης, όπως είναι αντιληπτό, ακόμα και ένα χρόνο αργότερα, μπορεί να έχει πολύ σοβαρό αντίκτυπο στην προσέλευση του κοινού και σαν αποτέλεσμα στην ανάπτυξη της περιοχής.

Τονίζουμε επίσης, ότι πρέπει να υπάρχει συνεχή μέριμνα για την εξάλειψη των αρουραίων και των ενδεχομένων λυμάτων στη θάλασσα, κυρίως του Φλοίσβου.

Οι Αρουραίοι αποτελούν ένα σημαντικό κίνδυνο για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια μας. Συνηθισμένες ασθένειες που μεταδίδονται από τους αρουραίους είναι η Σαλμονέλα, νόσος του Weil (ικτερική λεπτοσπείρωση), Κολοβακτηρίδιο E.coli και Φυματίωση.

Πηγή:  http://www.rentokil.gr/residential-customers/rodents-and-wildlife/rats/index.html

Θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι για τυχόν εκροές σωλήνων με λύματα που πέφτουν στη θάλασσα και να επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα.

Επίσης σοβαρότατη έλλειψη Parking, έχει η όλη περιοχή, με διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα και άλλα σταθμευμένα στις γωνίες των δρόμων, που δυσχεραίνουν την ορατότητα και θέτουν τον κίνδυνο δυστυχήματος.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι η δυνατότητα Parking θα ενίσχυε την εμπορικότητα του Π. Φαλήρου, με αποτέλεσμα την οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Nα μελετηθεί η σοβαρά η επίλυση της στάθμευσης και κυκλοφορίας στην περιοχή, με μία σύγχρονη μελέτη από ομάδα ειδικών συγκοινωνιολόγων.

Επίσης θα πρέπει να τοποθετηθούν ελαστικά κολωνάκια στις γωνίες των κεντρικών διασταυρώσεων, κατ’αρχήν και να διευθετηθούν και οι υπόλοιπες διασταυρώσεις, εν καιρώ.

Επίσης, να φύγουν οι κάδοι, τουλάχιστον 15 μέτρα μακρυά από τις γωνίες των δρόμων, που κόβουν την ορατότητα και έτσι θα αποφεύγονται τα δίχως λόγο, ατυχήματα.

Δήμητρα Σοφία Σοφιανού
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

gr.linkedin.com/pub/dimitra-sofianou/26/715/661/
sofianoudimitrasophia.blogspot.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s