ΚΤΙΡΙΟ ΦΛΟΙΣΒΟΥ

Μετά επτά περίπου χρόνια από τότε που ο Δήμος Π.Φαλήρου απόκτησε το κτίριο του Φλοίσβου μπορούμε σήμερα να αποτιμήσουμε την ορθότητα ή μη αυτής της επιλογής.

Κατ’αρχάς πρέπει να αναφέρουμε ότι η συνολική δαπάνη θα ανέλθει στο ποσό των επτά εκατομμυρίων ευρώ γιά να αποκτήσει στην ουσία ο Δήμος ένα ισόγειο χώρο

185 μτ και ένα χώρο 150μτ στον πρώτο όροφο,δηλαδή το ποσό που διατέθηκε περίπου γιά την κατασκευή του Δημαρχείου!!

Το ισόγειο χρησιμοποιείται κυρίως ως  χώρος εκθέσεων ,χωρίς  έλεγχο γιά την ποιότητα των εκθεμάτων.

Στον πρώτο όροφο στεγάζεται αυτό που ονομάζει ο Δήμος ‘’Πινακοθήκη’’.

Οι περισσότεροι εκθέτες είναι ερασιτέxνες, αξιέπαινοι γιατί ασχολούνται με την τέχνη, όμως τα έργα τους προκειμένου να έχουν τις προϋποθέσεις για να εκτίθενται μονίμως σε μιά Πινακοθήκη θα πρέπει να επιλέγονται από μία επιτροπή ειδικών για να εξασφαλίζεται το κύρος και η ποιότητα της Πινακοθήκης.

Στο Φάληρο υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες τους οποίους  έχει τελείως αγνοήσει ο Δήμος. Όμως αυτά είναι ψιλά γράμματα γιά την παρούσα δημοτική αρχή γιατί το ενδιαφέρον της στον πολιτισμό εστιάζεται στον εύκολο εντυπωσιασμό και την άγρα ψήφων και όχι στην ποιότητα.

΄Ομως, εκτός από το καθαρά καλλιτεχνικό μέρος της  Πινακοθήκης, ο χώρος που στεγάζεται αυτή είναι  ακατάλληλος και επικίνδυνος ,γιατί ως χώρος συνάθροισης κοινού θα έπρεπε για λόγους ασφαλείας να διαθέτει δύο σκάλες με το απαιτούμενο πλάτος και όχι αυτό που έχει η σημερινή και να υπάρχει λόγω του ύψους του ισογείου πλατύσκαλο. Όλα αυτά τα έχουμε επισημάνει τόσο γραπτώς,όσο και προφορικώς στο

Δήμαρχο,ο οποίος κωφεύει και για το λόγο αυτό έχει τεράστια ευθύνη σε περίπτωση που θα συμβεί κάποιο ατύχημα, γιατί αρνείται να εφαρμόσει τον νόμο.

Κατόπιν τούτου, στερείται λογικής και αποτελεί δείγμα μη χρηστής διοίκησης το γεγονός ότι ο  Δήμος δαπανά το παραπάνω υπέρογκο ποσό γιά να χρησιμοποιεί στην ουσία ένα χώρο 185 μτ;

Με τα χρήματα αυτά θα μπορούσε κάλλιστα να αγοράσει 5-6 οικόπεδα σε διάφορες περιοχές του Δήμου γιά την δημιουργία χώρων στάθμευσης ή παιδικών χαρών κλπ.

Άλλωστε σήμερα ο Δήμος διαθέτει εκτός από το Φλοίσβο πολλούς άλλους χώρους  για πολιτιστικές εκδηλώσεις και καλλιτεχνικές εκθέσεις, όπως είναι το Δημαρχείο,το οίκημα Διπλαράκου που σήμερα απαραδέκτως βρίσκεται ουσιαστικά σε αχρηστία ενώ θα μπορούσε να στεγάσει την Πινακοθήκη.Θα μπορούσε ακόμη να χρησιμοποιηθεί με ιδανικό τρόπο το ακίνητο που έχει νοικιάσει ο Δήμος στο πάρκο του Φλοίσβου,το Καφέ Φλοίσβος το οποίο σημειωτέον χρωστάει  στο Δήμο ενοίκια δύο ετών. Αυτό έχει επιφάνεια 400μτ και ο υπαίθριος χώρος του προσφέρεται γιά κάθε μορφής πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι.

Τέλος δεν πρέπει να αγνοήσουμε το γεγονός και τα εύλογα παράπονα των φαληριωτών  ότι ο Δήμος τους  αποστέρησε την δυνατότητα να χρησιμοποιούν ένα από τα πιό γνωστά στέκια της πόλης μας, όπου με την προνομιακή θέση του δίπλα στη θάλασσα ήταν χώρος συνάντησης,χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s