Καλλιτεχνικό Καφενείο

Μια πρόταση Πολιτιστικής έκφρασης

 

Ο Πολιτισμός και η Παιδεία, αποτελούν τους  κατευθυντήριους άξονες του προγράμματός μας.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση » μαζί για ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ »  θέλει με τις προτάσεις της να φέρει «αέρα» πολιτισμού στην πόλη μας και παράλληλα να αναπτύξει «Εθελοντικό Δημοτικό Κίνημα». Στο πλαίσιο αυτό σκεφθήκαμε την ίδρυση και την λειτουργία ενός «Καλλιτεχνικού Καφενείου» ως πολιτιστικό τρόπο έκφρασης των συμπολιτών μας.

Τί είναι όμως το Καλλιτεχνικό Καφενείο;

Είναι ένας πρωτότυπος χώρος τέχνης και εθελοντισμού, ένας χώρος συνάντησης των δημοτών μας. Εκεί μπορούν να συνυπάρξουν και να εκφραστούν με διάφορους τρόπους άνθρωποι όλων των ηλικιών, μέλη της τοπικής κοινωνίας. Οι πολίτες συναντώνται, επικοινωνούν, δρουν. Ίσως πιούν μαζί τον απογευματινό καφέ ή το βραδινό ποτό, παρέα με όμορφη μουσική.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό.

Το  Καλλιτεχνικό Καφενείο είναι μια κοινότητα ομάδων που δραστηριοποιούνται σ’ ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων και δράσεων. Στο χώρο του Καλλιτεχνικού Καφενείου μπορούν να φιλοξενηθούν εικαστικές εκδηλώσεις και να πραγματοποιηθούν συναυλίες μουσικής νεανικών σχημάτων, τοπικών χορωδιών, μουσικές βραδιές  κλασσικής μουσικής ,μουσικές συντροφιές μεγαλύτερων ηλικιών, θεατρικές παραστάσεις ερασιτεχνικών και επαγγελματικών ομάδων, παραστάσεις καραγκιόζη και κουκλοθέατρου, αφηγήσεις παραμυθιών, παρουσιάσεις βιβλίων, βραδιές με επιτραπέζια παιχνίδια και καλή μουσική κ.ά.

Σ’ ένα καλλιτεχνικό καφενείο θα μπορούσε να δημιουργηθεί το «θέατρο της Κοινότητας» με συμμετοχή ανθρώπων όλων των ηλικιών, που θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν ένα θεατρικό δρώμενο και παράλληλα να συμμετέχουν σ’ αυτό.

Ακόμα θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια μικρή ελεύθερη βιβλιοθήκη που θα αποτελεί σημείο ραντεβού των συμπολιτών μας με το βιβλίο. Θα μπορούσε να λειτουργεί ανταποδοτικά. Έτσι θα μπορεί κάποιος να αφήσει ένα-δύο βιβλία του  και να προμηθευτεί αντίστοιχο αριθμό βιβλίων που έχει αφήσει κάποιος άλλος. Με τον τρόπο αυτό τα βιβλία ανταλλάσσονται, μοιράζονται, διακινούνται.

Το Καλλιτεχνικό Καφενείο μπορεί να λειτουργήσει σ’ ένα από τα πολιτιστικά κέντρα του Δήμου μας (αφού ανακαινισθεί με την αισθητική που του αρμόζει), μία ή δύο μέρες την εβδομάδα. Έχει χαμηλό κόστος λειτουργίας, γιατί βασικός στόχος της ίδρυσής του είναι η εθελοντική συνεισφορά από νέους κυρίως ανθρώπους, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε σερβίρισμα, διακόσμηση, καθαρισμό χώρου, οργάνωση των δραστηριοτήτων Τέχνης και Πολιτισμού.

Επιμένω να ονειρεύομαι…  ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ που μας αξίζει.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s