Θέσεις – Προτάσεις (Γ.Κραββαρίτης)

Αγαπητοί δημότες και δημότισσες του Παλαιού Φαλήρου ,

Όντας νέος σε ηλικία , μα ταυτόχρονα σχεδόν 30 χρόνια Φαληριώτης , με ανοδική επαγγελματική πορεία , σας παραθέτω παρακάτω με ειλιρίνεια , αμεσότητα και ευθύτητα τις θέσεις και τις προτάσεις μου για ένα Παλαιό Φάληρο καλύτερο , με στόχο να αποτελέσει μελλοντικά έναν Δήμο-Πρότυπο για την Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Θέσεις χωρίς πολιτική σκοπιμότητα.

Προτάσεις που δύναται να έχουν άμεσο και πρακτικό αντίκτυπο στην ζωή των χιλιάδων κατοίκων του Παλαιού Φαλήρου.

Προτάσεις και Θέσεις με βασικούς άξονες την Ενέργεια , Ανακύκλωση-Διαχείριση Απορριμάτων , Επικοινωνία Δήμου-Δημότη , Αθλητισμός , Δραστηριοποίση όλης της Φαληρικής Νεολαίας.

ας ξεκινησουμε

 

Προτάσεις και Θέσεις

Ελαχιστοποίηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) πάνω από 20% ως το 2020, μέσω δράσεων ενεργειακής αποδοτικότητας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας  με ένα  ενιαίο μεσομακροπρόθεσμο Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια (ΣΔΑΕ), εγκεκριμένο από το Δημοτικό Συμβούλιο. Στόχος η ουσιαστική εναρμόνιση με το Σύμφωνο των Δημάρχων ( ENERGY for MAYORS) .

Καταγραφή Ενεργειακών Καταναλώσεων Ενεργοβόρων/Ενεργειακά σπάταλων κτιρίων του Δήμου με πρακτικά εφικτές και λογικού κοστους  λύσεις – προτάσεις εξοικονόμησης Ενέργειας. Επιβράβευση του κτιρίου με το μεγαλύτερο ετήσιο ποσοστό Εξοικονόμησης Ενέργειας.

-Άμεση δημιουργία Ενεργειακής Φαληρικής Επιροπής ΟΧΙ για το φαίνεσθαι αλλά  για την ουσία με στόχο το Παλαιό Φάληρο να γίνει ένας από τους πιο φιλικούς Περιβαλλοντικά δήμους  Δήμους  Πανελλαδικά.

-Συγκεκριμένο Πλάνο πενταετίας Διαχείρισης Απορριμάτων και Ανακύκλωσης  με προτάσεις εκμετάλλευσης αποριμμάτων και εναλλακτικό πλάνο έναντι ανεξέλεγκτης  αύξησης σκουπιδιών  σε έκτακτες συνθήκες.

-Ενημέρωση δημοτών μέσω 7 Φωτεινών Πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων-τύπου matrix με σκοπό την αναγραφή των τεκταινόμενων του δήμου (Δημοτικά συμβούλια , Αποφάσεις , Ανακοινώσεις , Εκδηλώσεις σε Πολυχώρο Δήμου Παλαιού Φαλήρου  κτλ) , τυχόν έκτακτα καιρικά φαινόμενα και λοιπές ποικίλες χρήσεις σε Τροκαντερό , Φλοίσβο-Έδεμ , Παναγίτσα , Πικροδάφνη , Κοψαχείλα , Αγία Βαρβάρα , Αμφιθέα.

-Αποτελεσματικός διάυλος επικοινωνίας δημότη-Δήμου μέσω internet.Ο δημότης μέσω  internet θα μπορεί ΑΠΛΑ(5click) να ενημερώσει για προβλήμα της περιοχής του (χάρτης με οδούς). Δέσμευση Δήμου για πρώτη απάντηση εντός 48ωρών.

-Τήρηση  της ρήσης «νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ» από όλους του δημότες μέσω παρακίνησης συμμετοχής σε δημοτικές αθλητικές εκδηλώσεις. Δίκαιη επίλυση προβλημάτων όλων ανεξαιρέτων των αθλητικών σωματείων του Παλαιού Φαλήρου με ειδική μνεία στον Α.Ο.Π.Φ. καθώς ισχυρή Φαληρική Αθλητική ζωή σημαίνει ισχυρός Α.Ο.Π.Φ.

Κοινωνική Δραστηριοποίση της νεολαίας του Παλαιού Φαλήρου μέσω ετήσιων συναντήσεων νέων Επιστημόνων ,  νέων Μηχανικών , νέων Φοιτητών και Μαθητών , νέων Επιχειρηματιών ώστε η συνεχώς αυξανόμενη αδρανοποίηση των νέων να εξαλειφθεί.

Με γνώμονα το δραστήριο πνεύμα , την νεανική ενέργεια , και την συνεχή προσπάθεια για βελτίωση θα ήθελα να αγωνιστώ μαζί σας για τα συμφέροντα του Παλαιού Φαλήρου και όλων των Φαληριωτών ,καθώς θεωρώ  ότι η ενασχόληση με τα δημοτικά κοινά σε κάνει πρώτα απ’ όλα  πιο υπεύθυνο άτομο.

 

Με εκτίμηση ,

Κραββαρίτης Γιώργος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου

 

Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π

Μsc Διαχείριση Ενέργειας & Προστασία Περιβάλλοντος (Ε.Μ.Π.)

www.kravvaritis.com

 

simashmafaliro

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s