Δράσεις από τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας δίνει δυναμικό παρόν σε θέματα παιδείας και πολιτισμού στο Π. Φάληρο.

Την Τετάρτη 18-2-2015 πραγματοποίησε τη δεύτερη επιμορφωτική – πολιτιστική εκδήλωσή της.

Η εκδήλωση άρχισε με σύντομη εισαγωγή  από την πρόεδρο της επιτροπής Μαρία Ζάγκα  και χαιρετισμό από τον αντιπρόεδρο Γιώργο Βασιλείου, που είπε τα εξής:

«Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της ισότητας των φύλων,  στην καταπολέμηση της διαιώνισης και της αναπαραγωγής ανισοτήτων, και στην προώθηση μίας πραγματικά δημοκρατικής κοινωνίας.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Μαζί για ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ» συμμετέχει ενεργά στη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας με μέλη εκτός από εμένα, το Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Τριάντο και την πρώην Δημοτική Σύμβουλο Αναστασία Αρσενίδου-Μπατζέμα.

Είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς.

Χρειαζόμαστε όμως τη μόνιμη και στενή συνεργασία αλλά και την οικονομική στήριξη  από τον κ. Δήμαρχο, έτσι ώστε με συνεχείς και ουσιαστικές δράσεις, με εξειδικευμένα σεμινάρια, με πολλαπλές εκδηλώσεις  να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας και να εξαλείψουμε από την τοπική κοινωνία τα στερεότυπα των φύλων που επικρατούν.

Ξεκινήσαμε καλά, μπορούμε όμως να κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα. Ας βάλουμε ως πρωταρχικό στόχο μας την ενημέρωση των νέων της πόλης μας, με δράσεις και ενημερωτικές συζητήσεις στα σχολεία του Δήμου μας.

Η ενίσχυση της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών είναι θέμα παιδείας  και μπορεί να  βοηθήσει  να αλλάξουν οι ζωές πολλών συμπολιτών μας προς το καλύτερο.»

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Ενδιαφέρουσες ήταν οι εισηγήσεις :

  • «Ο ρόλος του πατέρα στις σύγχρονες μορφές της οικογένειας», από την κ. Μαίρη Γεωργιάδου, Συντονίστρια Κέντρου Στήριξης της ΑΜΚΕ (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία)

«ΓΟΝ.ΙΣ» – ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ για το ΠΑΙΔΙ gonis_logo

  • «Η σύγχρονη οικογένεια και ο ρόλος της στην έμφυλη κοινωνικοποίηση των παιδιών», από την κ. Φανή Παπαδοπούλου, Πολιτικό Επιστήμονα, Σύμβουλο Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας, Επρόσωπο Κ.Ε.Θ.Ι. (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας)???????????????????????????????

Η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Dr. Γκέλη Αρώνη μας παρουσίασε την εφαρμογή του προγράμματος για την Ισότητα «Αθλητισμός – Φυσική Αγωγή και Ισότητα των Φύλων», στο Διαπολιτισμικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου.???????????????????????????????

Αμέσως μετά,  το χορευτικό δρώμενο «El Tango Es Uno» από τη Σχολή Αργεντίνικου Tango “Casa Argentina”.??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Για το τέλος μια υπέροχη  «Καληνύχτα με Τραγούδια» από το Εθνικό Ωδείο Π. Φαλήρου και τους Αλέξανδρο Ψαρράκο (υπεύθυνος), Νίκο Γεωργουσάκη (καθηγητής), Ελεάνα Κονταρά και Μερόπη Παππά (τραγούδι), Γιάννη Σοφιανό και Νίκο Χαλβαντζή.??????????????????????????????? ??????????????????????????????? DSC04424

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s